Blogille lukijoita mainostamalla

Jokainen blogia kirjoittava varmasti toivoo uskollisen lukijakunnan keräämistä kirjoitustensa pariin. Jos elämästään, harrastuksistaan tai muista asioista kirjoittaisi vain ja ainoastaan itseään varten, sen tekisi varmasti perinteiseen tyyliin päiväkirjaan tai yksityisellä sivustolla. Julkisen blogin olemassaolosta voi siis jo päätellä, että lukijat ovat enemmän kuin tervetulleita.

Hyväkään kirjoittaja ei kerää blogilleen lukijoita automaattisesti, sillä ihmiset harvemmin löytävät täysin tuntemattoman blogin pariin itsestään. Mainostaminen ja itsensä brändääminen ovatkin tärkeitä asioita menestystä havittelevalle bloggaajalle. Brändäyksestä on hyötyä myös blogin ulkopuolisessa maailmassa, joten se kannattaa melkeinpä tavoitteesta riippumatta.

Miten blogia voi mainostaa?

Aivan blogin kirjoittamisen alkuvaiheessa mainostamiseen ei välttämättä kannata panostaa suurilla rahallisilla summilla. Kun blogissa ei vielä ole juurikaan sisältöä eikä lukijoita luultavasti ole käytännössä lainkaan, kannattaa rauhassa vakiinnuttaa oma linjansa ja ennen suurempien ihmismassojen haalimista varmistaa, että ainakin pieni lukijakunnan alku löytää paikalle.

Tämä onnistuu huolehtimalla siitä, että blogi näkyy hakukoneiden hakutuloksissa ja olemalla aktiivinen esimerkiksi toisten blogeja kommentoimalla. Mielenkiintoiset ja asialliset kommentit toisten blogeissa ja sosiaalisessa mediassa herättävät paitsi kommentin vastaanottajan, myös tämän lukijoiden ja seuraajien huomion. Aktiivinen kommentointi ja esillä olo on tehokas tapa saada omalle blogille ja henkilöbrändille kaivattua näkyvyyttä – täysin ilmaiseksi.

Kun blogia on kirjoittanut jo pidempään ja homma alkaa ottaa muotoaan, voi mainontastrategiaakin monipuolistaa. Loistava ja vaatimattomallekin budjetille sopiva markkinoinnin muoto ovat tyylikkäät oheistuotteet, joita voi lahjoittaa tai jopa myydä niin olemassa oleville kuin potentiaalisillekin lukijoille. Mainostuotteita voi myös jakaa palkintona kilpailuissa.

Sopiva mainostuote kannattaa valita niin, että se sopii blogin ja oman brändin tyyliin. Lisäksi on tärkeä ottaa huomioon se, millaisista tuotteista omat lukijat kiinnostuisivat ja mille heillä olisi käyttöä. Mitä ahkerammin tuote on käytössä, sitä useampia silmäpareja se tavoittaa ja tämä näkyy tietysti suoraan mainonnan tuloksissa. Parhaimmillaan hyvin valittu mainostuote on todella arvokas markkinoinnin väline, joka herättää positiivisia mielleyhtymiä blogiin ja sen kirjoittajaan saaden lukuisia uusia ihmisiä kiinnostumaan ja vanhoja lukijoita pysymään mukana kelkassa.